beason25

beason25

mandag 9. november 2009

Båten

Et av våre framkomstmidler på det store hav er en 25 fot Beason, med en 275 hk mercury Verado. Denne båten ble kjøpt av Benny Johannson for ca 3 år siden av meg og min svoger. Denne båten hadde et veldig riktig utgangspunkt, da den var beregnet for yrkesfiske og med deretter et forsterket skrog. Lenge var vi i tenkeboksen på hvordan vi skulle gå fram med designet med tanke på styreposisjon og overdekk. Ja denne båten var ingen skjønnhet, og veldig enkelt satt opp, men det uniket skroget var et spennende utgangspunkt. Dekket var dobbelstøpt med finer i midten, og fryktelig solid. Dette er også med å øke vekten til båten betraktelig. Jeg og Stig bestemte oss for å skjære opp fremre del av dekket og kjøpe en topp fra fabrikanten i Sverige. Dette ville da gjøre båten om til en "spinntop", som kan minne om en walkaround, men med lavere framdekk samt mere tomleplass. Her fikk vi også muligheten til å sette inn en luke til ca 1000 meter dreggtau, som kommer godt med.
Båten tok sakte men sikkert form. Etter 3 måneder sporadisk jobb, hadde vi en båt som kunne sjøsettes.

Vi ser Ronny fortøye båten etter en fisketur i 2008. I 2009 ble båten ytterligere forbedret. Den ble gjort ferdig i cabinen, slik at vi fikk god soveplass til 2 stk, 3 om vi virkelig må.Min samboer Ragnhild Hadde aldri sydd kalesje før, men gjorde en fremragende jobb med malen meg og Stig lagde av byggplast. Kalesja er helt uvurderlig og har holdt oss tørre i den regnfulle sesongen i 2009.

Motoren som er en Mercury verado 275hk med kompressor sørger for en fin gange ut til fiskeplassene. Dette er ikke en farts båt, men har en toppfart på ca 40kn. Vi pleier å ligge på marsjfart fra 24 - 28kn, som gir et forsvarlig bensinforbruk. Båten klarer å holde høy marsjfart i rimelig stor sjø også, som er det vi hele tiden har vært på jakt etter.


Her er et bilde under Truttas årlige torskefestival, der båten fungerte som treansport ut til langøya. Som man ser tåler båten en betydelig vekt.
I ettertid har det blitt montert reling, ekstra stangholdere og 2 plottere i nettverk med blackbox av typen Lowrance.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar